tekoče recenzije lost & found

Recenzije

American Nightmare

American Nightmare

Založba: Rise Records
Leto izdaje: 2018
Format: digital, lp, cd


Datum objave: 02.03.2018

Minilo je samo dolgih 15 let in že imamo novi album skupine American Nightmare. Skupina, ki je bila tožena in je tožila, izgubila ime, delovalo pod imenom Give up the Ghost, na koncu le spustila svojo dušo in se ponovno dvignila iz pepela v današnjo reinkarnacijo, pod originalnim imenom American Nightmare.

In ker so potrebovali sveži začetek so se povezali z založbo Rise Records, kjer so s skupnimi močmi izdali težko pričakovani povratni album te Boston hardcore skupine. Ker je skupina nadvse zadovoljna s svojim imenom je zadnji izdelek igrivo poimenovala kar z istoimenskim naslovom.

Album nekako ne izstopa iz začrtane smeri, še vedno je temačno mračen hardcore, kjer se sliši vplive in poklon skupinam kot so Negative Approach, SSD in Cro-Mags. Kar je novega je to, da se album na trenutke približa tudi zasanjanosti kakšnih Joy Division, kar ni niti malo čudno in je zagotovo vpliv pevčevih ostalih skupin.

Album je bil posnet v Bostono, v Mystic Vallet Recording Studio, za izdelek je bil odgovoren in zadolžen kar bobnar skupine. Kot vsi izdelki dosedaj je tudi ta album prežet s tesnobo in nihilizmom, kar je pravzaprav tisti tipični AN občutek. Pevec skupine je o albumu povedal, da je to tisto pravo in da natančno predstavlja bistvo skupine in da se je skupina našla na točki nič; na začetku nove poti in življenja.

Album je poln nasprotij, od hitrih pesmi The World is Blue in Lower than Life do, kot že naslov izda, zasanjane Dream in Crisis of Faith. V dvajsetih minutah album ponudi veliko menjav tempa, pesmi, ki jih od skupine gre pričakovati, do mogoče kakšne, ki je na albume iskreno povedano ne bi pričakoval.

Tematsko najdemo odogovr na stara besedila in na nek način tudi smiselno nadaljevanje. Še naprej je govora o nesigurnosti in eksistencializmu. Čeprav je tempo v preseku nekoliko počasnejši, vokal nekaj starejši in mogoče manj prodoren, bistvo skupine ostaja isto in album vreden vašega poslušanja.Avtor: MiKs

« nazaj