tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Hellcrawler/Wolfe

The End Of Humanity Split

Založba: The end of humanity records
Leto izdaje: 2014
Format: LP


Datum objave: 09.09.2014

Po ne preveč vročem, ampak vseeno pestrem poletju in poslušanju dopustniških novitet, sem se končno lotil zapisa recenzije že dolgo preposlušanih Hellcrawler. Domači goričani so se na tem izdelku spečali z Avstralci. Okupirali so prvo stran vinila in v pičlih 10 minutah predstavili poznavalcem že znane zvoke. Prva dva komada Zombie Crawlers in Overthrown Paradise nekoliko spominjata na njihov prvenec Wastelands. Vendar je treba omeniti neprimerno boljšo produkcijo, ki pa kljub vsemu ni spolirana. Še vedno imajo tisti temačen umazan zvok, ki nekako prikliče asociacijo na legendarne Entombed. Tokrat predvsem na njihovo deathmetalsko fazo. Na Wastelands so spominjali bolj na Wolverine Blues in nekoliko plošč po njej. Tako kot Entombed, so tudi Hellcrawler pristali na old school death metalu, ki je za vse nostalgike, med katere spadam sam, edini ta pravi. Tretja stvaritev na njihovi strani splita pa je eden izmed hitov praočetov stoner rocka Kyuss in sicer Green Machine. Komad ima v osnovi isto strukturo kot original, vendar je rahlo hitrejši, agresivnejši in seveda bolj metalski. Tukaj imam v mislih tako glasbeno kot vokalno plat. Verjetno bodo pristaš Kyuss imeli pomisleke, tisti, ki pa na glasbo gledamo manj obremenjeno, pa nikakor ne. Moram dodati, da sem zelo vesel, da so Green Machine ovekovečili s tem posnetkom. Že na koncertih je ta priredba delovala monstrozno.
Na drugi strani pa Wölfe, ki sebe označujejo kot black metal grindcore, ponudijo štiri komade, ki so dosti bolj kaotični in zraven zgoraj omenjenih žanrov ponujajo še kakšne primesi primarnega crusta. Vse lepo in prav, vendar me nekako ne prepričajo. Vse štiri pesmi so dokaj monotone. Ne vem, morda je kriva umazana produkcija, ki me spominja na en kup pozabljenih bendov iz 90-ih. Štirje komadi si več kot dovolj.
Kot že sam naslov splita pove, se oba benda tematsko ukvarjata s samouničenjem človeške rase. Aktualna tema, ki z vsakim ogledom dnevnih novice bolj potrjuje vsebino njihov tekstov. To smo mi – bolezen, ki pesti naš planet.Avtor: Dejan

« nazaj