tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Dangers

Five O'Clock Shadows at the Edge of the Western World

Založba: Vitriol Records in Secret Voice Records
Leto izdaje: 2014
Format: Digital


Datum objave: 21.01.2014

Dangers so s prvencem “Anger” leta 2006 napadli hardcore sceno brez milosti, in sicer z agresivnim pristopom, ki se ni kazal le v besnem ritmu in divjih riffih, pač pa tudi v skoraj že mizantropskih besedilih. Šest let kasneje so z naslednikom “Messy, isn’t it?” dokazali, da so sposobni več kot zgolj reciklirati, kar jih je naredilo uspešne v prvi vrsti. Po dobrem letu zatišja se je četverica iz Južne Kalifornije vrnila z EP-jem, imenovanim “Five O’Clock Shadows at the Edge of the Western World”.

 EP že od začetka preseneti z zelo surovim, minimalno obdelanim zvokom. Dangers zvenijo tokrat še dosti bolj surovo kot v preteklosti. Naslovni komad “Five O’Clock Shadows at the Edge of the Western World” je verjetno en najbolj melodičnih komadov, kar so jih Dangers predstavili svetu. Komad je precej punk-rockovsko obarvan, vse tja od uvodnega riffa do melodičnih solaž. Melodike ne primanjkuje niti na skrivnostnem “Midnight Traffic”. Vendar brez skrbi, glasba je še vedno jezna, brezkompromisna in nepredvidljiva. Kot vedno so tudi na njihovem zadnjem izdelku besedila cinična, sarkastična, na meji ljudomrzništva, vsekakor pa inovativna. Na začeteku “Puncture Wound” na primer vokalist Al z agresivnim kričanjem povpraša “What if this was the best day of your life”, ki pa na koncu pesmi pusti poslušalca precej zmedenega, kar je zagotovo en izmed ciljev skupine.

 Dangers pravijo, da je namen EP-ja hkrati konceptualno obnoviti svoje preteklo delo in podati smernice za prihodnost. Iz manj kot 13-minutne stvaritve, ki se razprostira čez 6 komadov, je težko opredeliti, kaj nas čaka. V vsakem primeru pa Dangers premorejo še dovolj jeze in inovativnosti, da ne bodo razočarali, kot tudi niso s pričujočim EP-jem.Avtor: Gregor

« nazaj