tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Inmate

Free At Last

Založba: Graviton
Leto izdaje: 2012
Format: CD


Datum objave: 08.06.2012

Velenjčane Inmate marsikdo vsaj imensko že pozna, vsaj zaradi pogostega zasuvanja z informacijami preko različnih socialnih omrežij.

No, končno je temu modernemu metal sestavu uspelo izdati prvenec ''Free At Last''. Že ob prvem poslušanju ne morem mimo tega, da me njihova glasba spominja na izvajalce, ki so verjetno imeli vpliv nanje (Killswitch Engage, As I Lay Dying in modernejši In Flames).
Fantje so na album spravili 14 komadov, dva od le-teh sta Intro in Outro. Album bi lahko si dovolil razdelili na "dva dela".

Prvi del, ki obsega prve štiri komade, je sestavljen iz melodij in refrenov, ki ti ostanejo v spominu vsaj se kakšno urico po poslušanju in imajo potencial za priljubljenost med privrženci t.i. modernega metala. Spevni "Without Warning" in  "Healing" ter Inflamerski "Overcome".

Potem pa se odvrti ''Fire, walk with me'', ki je zame kot neko mašilo oz. intermezzo; razvlečen in dolgočasen, čeprav ni daljši od štirih minut. Po tem komadu se album ponovno postavi na noge, vendar ne s tako dinamiko in pop spevnostjo kot prvi del. Čeprav imajo komadi zanimivo strukturo in potencial, nekako vse razvodeni in ne drži začetne energije in spevnosti prvih štirih komadov. Na žalost se komadi iz drugega dela ne vtisnejo v spomin, ali pa pustijo le melodijo ali delček komada, ki ti ostane nekje v ozadju in se ti ''rola'' po glavi. Mogoče bi drugi del albuma rešil komad "Lost in Words" ki je tudi zanimiv.

Definitivno so album popestrili z gostujočim vokalom Markota Duplišaka (Last Day Here) in vse skupaj nadgradili in zbalansirali z deathmetalskim growlom pevca in obogatili s pop deli, kar še zdaleč ni slabo.

Za prvenec solidno, mogoče bi za naslednji album predlagal več raznolikih popmetal komadov in ponovno vpletanje Markotovega melodičnega vokala in catchy refrenov.

 Avtor: Valter.

« nazaj