tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Terrortory

The seeds left behind

Založba: Discouraged
Leto izdaje: 2011
Format: CD


Datum objave: 30.01.2012

Ko sem ta album prvič slišal, me je pustil hladnega. Vendar če ga poslušaš večkrat, odkriješ da sploh ni tako slab. S tem se ponovno potrdi pravilo, da tisto kar ti gre takoj v uho tudi hitro izzveni. In seveda obratno. Glede na to, da je bend delal na tem albumu praktično od leta 2000 (leto njihovega nastanka), že mora biti nekaj na njem. To je namreč njihova prva plošča.

Švedi so ponovno dokazali, da je metal pri njih skoraj narodna glasba.

Terrortory so nekakšen melodični black metal, z vložki thrash metala, melodike in nekaj malega elektronike. Skoraj vsi komadi so narejeni bolj ritmično in ne v polka stilu. Tudi vokalno je prisoten melodični vokal, ki spominja na Fear Factory brez vse tiste digitalizacije. Zvok je poln, kot se spodobi za produkcijo, ki jo omogoča današnja snemalna tehnologija. Edino, kar me mogoče malenkost zmoti, so solaže v power metal stilu, ki jih je za nianso preveč.

Ampak pustimo malenkosti. Dobra plošča, ki bi jo priporočil vsem, ki niso žanrsko preveč obremenjeni oz. njihovo razmišljanje o metalu presega klasične okvirje.Avtor: Dejan

« nazaj