tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Moloken

Rural

Založba: Discouraged
Leto izdaje: 2011
Format: CD


Datum objave: 29.01.2012

V 90-ih se bi temu reklo post hardcore, danes je to metal. Mogoče zato, ker je metal ponovno pridobil na trendu. Pa ne samo to, dobil je ogromno novih predalčkov. Včasih se mi zdi, da je to bolj pomembno kot sama glasba.

Moloken so opisani kot progresivni moderni metal z black in death metal vplivi. No, ja. Osebno slišim nekaj od Neurosis, nekaj od His Hero Is Gone, od novodobnih Gaza in meni zelo ljubega benda iz 90-ih Dawnbreed, predvsem iz plošče Aroma. Nobeden od navedenih bendov nima nič skupnega z zgoraj navedeno opredelitvijo. Edino, kar bi približno držalo, je glasba progresivna.

V glavnem dobra novodobna godba, ki združuje elemente teže, mračnosti in clean kitare, ki je tista, ki najbolj spominja na nemške Dawnbreed. Občasno uporabijo tudi kakšne noise rockovske prijeme. Gre za dobro ploščo, ki pa kot celota deluje rahlo monotono. Priznati moram, da že kar nekaj časa nisem slišal nobenega presežka v današnji glasbi. Prepričan pa sem, da bend v živo zveni dosti bolje. Predvsem kar se tiče dinamike, ki na plošči po mojem ni dovolj poudarjena.

Moloken so bend, ki bi v bodoče znal obuditi staro slavo legendarnega švedskega mesta Umea.Avtor: Dejan

« nazaj