tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Pridigarji

Nizki udarci na visokem nivoju

Založba: Front Rock
Leto izdaje: 2011
Format: CD


Datum objave: 18.01.2012

Zdi se mi, da morajo določeni bendi narediti pavzo v svojem delovanju, da ponovno zadihajo. Eden takšnih primerov so tudi Pridigarji, ki so s svojo novo ploščo pridobili in ne izgubili. Nikoli nisem pretirano maral kombinacije ska in punka. Če pa že, pa je formula, ki so jo ubrali Pridigarji na tej plošči, ultimativna. Sliši se, da so poslušali ogromno stari legendarnih ska in punk zasedb. To je tista razlika med starejšimi zasedbami in mladci. Mladcem so vpliv že kombinirani bendi iz kasnejšega obdobja. Če hočeš narediti dobro kombinacijo, pa potrebuješ korenine.

V primerjavi z vsemi predhodnimi izdajami je ta plošča dosti bolj melodična, poslušljiva ter poskočna. Že sam uvod z neke vrste bossanova touchom je nov pridih, ki me je prijetno presenetil. Takšni vložki se pojavijo na plošči tudi kasneje. Tekstualno so ostali isti. Dobro napisani, razumljivi in kot se za njih spodobi z obilico sarkazma obarvani teksti, ki v Davorinovi interpretaciji izpadejo še boljše. Besedne zveze kot so Zombi v katakombi so še zmeraj njihova posebnost. Vokal je nekoliko nižji kot nekoč, na trenutke da občutek kot da poslušaš stare plošče od Mighty Mighty Bostoness. V komadu Slovo od starosti je vokalno odlično upodobljena starejša ženica. Brass sekcija svoje delo opravi več kot odlično. Postala je super melodična, kot se spodobi. Sam ritem komadov je nekoliko bolj umirjen in zaradi tega da malo bolj plesni občutek.

Lahko bi rekel, da je moj osebni hit komad Politiki, ki integrira dober tekst, ska , punk in Jerry Lee Lewis klavirski vložek. Na splošno bi rekel, da gre za odlično ploščo, ki kljub stilu, ki mi ni ravno blizu in old school zvoku v poplavi popeglanih produkcij deluje sveže.Avtor: Dejan

« nazaj