tekoče recenzije lost & found

Recenzije

The Hoax Program

II

Založba: Radio Študent
Leto izdaje: 2011
Format: CD


Datum objave: 22.12.2011

Užitek mi je napisati kritiko te plošče, saj spremljam delovanje njihovih članov skozi vse predhodne, sedanje in vzporedne projekte. Nikoli nisem imel problema z kritiziranjem oziroma hvalo plošč skupin, ki jih poznam in z veseljem sem večkrat preposlušal tole ploščo, preden sem se odločil nekaj napisati o njej.

Komadi so neprimerno bolj razgibani kot na prvencu »Lost songs forgotten melodies«. Tudi produkcijsko je ta izdelek na dosti višjem nivoju. Še zmeraj je osnova ritmika in predvsem drive, ki smo ga bili vajeni od skandinavskih bendov tipa Gluecifer. Vse skupaj pa je začinjeno z rahlo hardkorovskimi pasažami ter dvokitarskimi poudarki. Zanimiva kombinacija punk'n'roll-a, hardkora in družbeno kritičnih besedil, ki so tako prekleto redka med novodobnimi bendi! Današnji čas preprosto kriči po kritiki okolja, v katerem živimo. Sliši se kilometrina glasbenikov in dejstvo, da niso glasbeno omejeni. The Hoax Program so odraščali in se kalili v drugem časovnem obdobju.

Lirika in vokal sta tista, ki sta kriva, da v njihovi glasbi ne morem preslišati njihovih predhodnikov Low Punch. Hardcore etika jim tukaj ni v prednost, pač pa jih prej omejuje. Zaradi tega jim manjka karizme, ki smo je v starih časih bili vajeni od kakšnih Dicky B.Hardy.

V celoti zelo dobra plošča, ki se uspešno izogiba trendom. Manjka pa mi kakšen hitreje zapomnljiv komad ali pa mogoče samo refren, ki bi razbil podobnost komadov.Avtor: Dejan

« nazaj