tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Between Earth & Sky

Of Roots And Wings

Založba: Refuse
Leto izdaje: 2011
Format: LP


Datum objave: 23.11.2011

Between Earth & Sky je bend, o katerem se je šušljalo že zelo dolgo nazaj. Nastali naj bi že leta 2000 in sicer is pepela takrat ravno razpadlih Trial. Zgodba o novem all-star bendu tako seže že več kot 10 let nazaj in vendar je njihov prvi malce bolj konkreten izdelek, pa čeprav še vedno zgolj EP, priplaval na površje šele letošnje poletje.

Stari mački kot so Greg Bennick in EJ Bastien iz Trail, Sean Lande (By a Thread, Strain), Happy Kreter (Gob, Burden) in bobnarska legenda Alexei Rrodriguez, nam v tem primeru postrežejo z zelo privlačno, neke vrste melodično različico benda Trial, ki svojih 20 minut servira s srcem, pametjo in močnim energijskim nabojem hardcora v pravem pomenu besede.
Ne premočno metalizirana hardcore godba je premišljeno izpeljana, z obilo dinamike in šusa, ter tistim prepoznavnim vpitjem ali pa govorjenjem Grega Bennicka. Komadov na plošči res ni dosti, a tisti ko so, so top – nalezljivi in močni, sicer pa sporočilno v večji meri posvečeni tesnobi in trpljenju, ki nas spremlja skozi življenje. Vse lepo podkrepljeno s citati in spremnim tekstom, kot tudi z obsežno listo knjig, glasbe in filmov, ki jih moramo preveriti.

Plošča je izšla potihoma, na majhni DIY založbi Refuse Records na Poljskem in ne bi se čudil, če zanjo niste še slišali. V primeru slednjega, vam izdelek toplo priporočam, saj gre za enega bolj zanimivih hardcore izdelkov zadnjega leta.Avtor: ivo.

« nazaj