tekoče recenzije lost & found

Recenzije

Weekend Nachos

Two Things At Once

Založba: Cowabunga
Leto izdaje: 2011
Format: LP


Datum objave: 04.07.2011

Ko sem kupoval zadnjo ploščo čikaških blaznežev Weekend Nachos se mi je oko spotaknilo še ob tole zadevo, za katero niti nisem vedel da obstaja. Kot že naslov pove, gre za dve plošči združeni na enem vinilu. V tem primeru je to njihov najhitrejši in najpočasnejši izdelek, ki ju posamično poznamo pod naslovi Torture in Bleed.

Torture, njihov prvi EP iz leta 2006, zrafalira 17 komadov v 11ih minutah in se v vsej sovji podivjanosti izkaže kot klasičen, že dostikrat slišan Infest rip off. Potencial so vsekakor kazali že takrat, niso pa še imeli izoblikovanega t.i. 'nachos' zvoka, ki zadnje čase tako zelo vznemirja ljubitelje tovrstne godbe. Tudi produkcija se navkljub ponovni masterizaciji ne more ravno kosat z novejšo robo, npr. tisto, ki se nahaja na drugi strani plošče. Tu sta le dva komada iz lanskoletnega EP-ja Bleed, ki sta prav tako cinična, sarkastična in jezna, da ne rečem sovražna, sicer pa gresta s počasnimi in težkimi ritmi v povsem drugo stran skrajnosti. Ne glede na tempo, stvar ruši in melje. In to ne malo. Komad Observer je sicer monoton in še kar dolgočasen, medtem ko hitič Bleed pogubno ruži, kot bi se podiral ves svet.

Skupno plošča ne predstavlja nekega presežka saj povsem zbledi ob primerjavi z njihovimi dolgometražnimi izdajami, ampak če se imate za die-hard fana, potem ne morete brez tega. Avtor: ivo.

« nazaj