Novice

Seine napoveduje prvenec Sno sna

Zasanjani folk-punk trojec Seine z novim singlom 'Svog' napoveduje svoj prvenec 'Sno sna', ki izide 14. septembra 2017 za domačo založbo Moonlee Records.

Seine je projekt Ivana Ščapca, katerega začetki segajo v daljno leto 2007, poln zagon pa je dobil šele, ko je njegov post-punk-noise kolektiv Vlasta Popić prenehal z delovanjem leta 2015. Prvotno kantavtorski projekt se je v tem obdobju razvil v polnokrven bend, kjer Ivana na vokalu in kitari spremljata Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bobnih, tolkalih in back vokalih, ter Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu. Leta 2016 so nastopili na Nektar Demo Festu v Banja Luki (BIH), kjer so zmagali na največjem bendovskem tekmovanju v regiji, ter si za nagrado priborili snemanje in produkcijo studijskega prvenca. Po februarskem nastopu na festivalu MENT Ljubljana so združili moči z založbo Moonlee Records in rezultat je odličen prvenec 'Sno sna', ki bo luč sveta ugledal naslednji teden.

Album 'Sno sna' prinaša samosvojo in neverjetno privlačno kombinacijo zasanjanega kitarskega brenkanja, psihodeličnih basovskih linij in minimalističnih čutečih bobnarskih vzorcev, ki se prepletajo v pesmi ljubezni in hrepenenja.

 

 


« nazaj