Novice

GO Moonlee! Fest

Sobota, 12. oktober 2013 
Nova Gorica, Mostovna 

REPETITOR (RS) * BERNAYS PROPAGANDA (MK) * NIKKI LOUDER (SI) * TRUS! (SI) * IAMDISEASE (SI)

vrata: 20.30 // koncert: 21.00
vstopnina: 5,00 € 

 

Po uspešni izvedbi lanskoletnega GO Moonlee! Festa v Mostovni, se letos predstavitveni festival založbe Moonlee Records ponovno vrača v Novo Gorico ter s tem plemeniti lokalno glasbeno dogajanje.

 

Na letošnjem GO MOONLEE! Festivalu 2013, ki bo v soboto, 12. oktober 2013 na Mostovni v Novi Gorici, se bo predstavil trenutni »jagodni« izbor skupin založbe Moonlee Records.

V Novi Gorici se bodo prvič predstavili makedonski plesni post-punkerji BERNAYS PROPAGANDA, ki so letos izdali svojo tretjo dolgometražno ploščo “Zabraneta Planeta” in že večkrat koncertno obredli celotno Evropo (od Rusije do Portugalske ter Norveške in Turčije). Posebna koncertna atrakcija so tudi REPETITOR iz Beograda, ki upravičeno veljajo za najbolj prodorno mlado garažno post-punk skupino iz balkanskega polotoka, saj si s svojimi energetsko nabitimi koncerti vztrajno večajo svojo fanovsko bazo. Novo ploščo “Golden Men” bodo predstavljali tudi NIKKI LOUDER, ki si za svojo intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka. Lokalne barve bo branila garažna-lo-fi-trash-jazzy-punk-plesna zasedba TRUS!, ki velja za eno največjih glasbenih presenečenj zadnjega leta, po letošnjem prvencu “First Step” pa še pred koncem leta napoveduje novo ploščo. Kot posebni gostje in lokalni support bodo nastopili nažigantski IAMDISEASE, ki prisegajo na težke stoner/metal/hardcore zvoke. Pestro bo!

Istočasno s koncertom bo potekalo tudi glasbeno sejmišče, kjer se bo poleg založbe Moonlee Records predstavila tudi spletna platforma in štacuna Indie-Grad, ki predstavlja svojevrstno stičišče neodvisne glasbene produkcije v katero so vključene številne domače neodvisne glasbene založbe (ZARŠ, Kapa Records, God Bless This Mess, rx:tx, On Parole...). Na ta način bodo imeli obiskovalci možnost preveriti in nabaviti izdaje bogate, vendar velikokrat spregledane neodvisne produkcije fonogramskih plošč.

Prvih 100 obiskovalcev bo ob plačilu vstopnice prejelo CD ploščo iz produkcije Moonlee Records!

Neodvisna založba Moonlee Records, ki je nastala v letu 2004, je v svojih začetkih delovala v okviru Kulturno umetniškega kluba 13. Brat iz Solkana, danes pa velja za eno najpomembnejših tovrstnih glasbenih založb na območju bivše Jugoslavije, saj pod svojim okriljem združuje nekatere od najbolj zanimivih alternativnih glasbenih skupin iz širše regije (Repetitor, Damir Avdić, Debeli Precjednik, Bernays Propaganda, Analena, Vuneny, In-Sane....), hkrati pa s svojim delovanjem močno presega lokalne in nacionalne okvire.
GO Moonlee! Fest 2013 sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

Povezave do dogodka:
GO Moonlee! Fest 2013 @ Last.fm
GO Moonlee! Fest 2013 @ Facebook

Povezave do skupin:
http://repetitor.bandcamp.com/
http://bernayspropaganda.bandcamp.com/
http://nikkilouder.bandcamp.com
http://trus-trus.bandcamp.com
http://iamdisease.bandcamp.com/

Povezave do video materiala:
http://youtu.be/4Qrnqw2Disc (promo video)
http://www.youtube.com/watch?v=0KjdbAnipew (Repetitor)
http://www.youtube.com/watch?v=R5UKlkdWuTE (Nikki Louder)
http://www.youtube.com/watch?v=712d6k7qpBE (TRUS!)

 

http://www.moonleerecords.com

 

 


« nazaj