Novice

Transcendental Brainfukk, 20.oktober 2011, Klub Gromka

Y
Glasbena skupina Y obstaja od leta 2004. Sprva klasično delujočo tričlansko rockovsko zasedbo z ustrezno, vendar tudi svojevrstno surovostjo, je leta 2007 nadgradila dodatna dimenzija v obliki četrtega člana na sintetizatorju in samplerju. Skupina se je uveljavila predvsem z inovativnim, progresivnim pogledom na instrumentalno glasbo, razpetim med ambientalno atmosferiko in razsekanimi metalurškimi takti kakšnih Don Caballero.

Y beležijo kopico nastopov po Sloveniji in čez mejo. Čeprav je bila mala plošča »Germ« posneta skoraj brez finančnega vložka, je bend požel dobre odzive tako pri glasbeni kritiki kot pri koncertnih organizatorjih.  Vabila za nastope so tako dobivali tudi iz prireditvenih logov, kjer ni ravno običaj gostiti hrupne zasedbe, npr. iz Jazz kluba Satchmo v Mariboru ali iz Tabora narave in glasbe Čadrg Records v Triglavskem narodnem parku.
Po krajšem zatišju je bend, v prenovljeni zasedbi tria, v letošnjem letu nabiral kilometrino po slovenskem klubovju, kar so bile v bistvu predpriprave za snemanje nove plošče v poletnih mesecih.

Prvenec skupine Y izide novembra 2011, producent Plueg, založba God Bless This Mess records.

http://www.myspace.com/yplace

The Canyon Observer
The Canyon Observer so petčlanski osrednjeslovenski post/noise/sludge nyan cat cover band, ki svojo glasbeno paleto dopolnjuje tako s prvinsko agresivno energijo kot atmosferično noiserskimi eskapadami.

http://thecanyonobserver.tumblr.com/

Mothermound

Začetki banda segajo v leto 1995, ko so kot trio ustvarjali pod imenom Explusion. Po menjavah zasedbe se je skupina znašla pred izzivi, kar je vodilo do razpada skupine leta 2005. Medtem so izdali dva demota, polnomasten album imenovan In These Glorious Epitaphs in se pojavili  na dveh kompilacijah. Po dolgem iskanju so leta 2009 našli novega bobnarja in sedaj so končno spet skupaj, tokrat kot kvartet pod imenom Mothermound. Njihova glasba se drži prejšnjih smernic, torej mešanica death in doom metala z rockovskim pridihom.

http://www.myspace.com/mothermound

Vstopnina: 5€
Start: 21.00


« nazaj