Novice

Čas je za Pandamonium 3

Tudi letos se bo zgodil zdaj že tradicionalni Pandamonium. Tako kot lani se bo event zgodil v dveh delih in sicer prvi del 21. junija ter drugi del 8. julija. Lokacija pa bo tista kot je bila na prvem, torej na glevnem pomolu v Kopru, Ukmarjev trg.

Na prvem delu bodo nastopali američani Thou, kateri so eni izmed najbolj popularnih bendov v sludge doom sceni na svetu. Takšen renome so si pridobili z konstantnim izdajanjem plošč na znanih založbah kot so Vendetta records, Robotic Empire in Southern Lord. Thou so pod vplivom Black Sabath in EyeHateGod; težko, psihadelično in seveda počasno. Na turneji so skupaj z Angleži Moloch. Seveda tudi oni so pristaši počasne in glasne glasbe. Ekstremno depresivn in monoton sludge doom, ki spominja na bende kot so Dystopia, Cavity, Graves At Sea. Kontrast bodo naredili Beau Navire prav tako iz ZDA. Tudi oni so eni od vročih imen na hardcore sceni, z njihovim kaotičnim emo-nasiljem bodo prvič navdušili evropsko publiko. Bend sestavljajo člani, kateri igrajo oziroma so igrali v iwrotehaikusaboutcannibalisminyouryearbook, Loma Prieta in Spectres. Mlad bend, ki pa je zelo obetaven, saj je v kratkem obdobju izdal kar nekaj stvari. Zadnji izdelek nosi naslov Hours in bo bil izdan za Nemško založbo React With Protest, ki pa je ena od vodilnih založb podzemelskega hardcora. Seveda nismo pozabli na najtežji bend iz naših krajih. Kdo drugi kot stoner punxi Leechfeast! Dečki imajo za sabo že dve turneje in izdali so odlično kaseto v samozaložbi. Lahko pričakujete enega od najtežjih in počasnih eventov te sezone.

Za drugi Pandamoniuma se ponovno vračajo američani Punch. Vzhajajoče zvezde thrashcore in powervolence scene ponovno turajo evropo. Sigurno eden najbol divjih bendov danes. Pripravite se na koktelj brzinskih delov, počasnih brakedownov in sing-alongov. Na pristaše punk rocka bodo poskrbeli In-sane iz Gornje Radgone, eden izmed najbolj prepoznavnih punkrock bendov iz naših logov, z neštetimi turnejami po evropi, solidnimi izdajami na vidnih založbah kot so Moonlee Records. Letos gredo na ameriško turo in igrali bodo na The Festu v Floridi. Avstriski Børedøm bodo potešili fanatike D-beat crusta z njihovo brez kompromismno mešanico motorheadosvskih ritmov in surovega crustcora. Ljubitelji Cop on Fire, Warcollapse in Tragedy navalite! Pianoearthquake iz Trsta so znane face Slovenskih odrov. Igrajo strasten screamo v stilu italjanskih bendov alla La Quiete in Raein. Pravkar so izdali split z sodržavljani Ogni Giorno. Prostora je še za mlade Koromač iz Goriških koncev, ki pravkar pripravljajo svoj prvenec v samozaložbi. Igrajo pa mešanico sludga, thrasha in umazanega hardcorja.

Na obeh delih bodo prisotne razne distribucije z radikalno in aktivistično literaturo. Organiziran bo tidi socialni lonec, kjer bomo prisotnim podelili zdrav veganski obrok. Prisoten bo tudi čajni kotiček za neformalno druženje in debatiranje.

Thou (Sludge/Doom/Stoner, ZDA) - http://noladiy.org/thou/
Moloch(Sludge/Doom, UK) - http://www.myspace.com/molochscum
Beau Navire (Emonasilje, ZDA) - http://www.myspace.com/lifemovesmusic 
Leachfeast (Stoner-punx, SLO) - http://leechfeast.blogspot.com/

Punch (Thrashcore/Poweviolence ZDA) - http://www.myspace.com/punchcrew
In-sane (Punkrock, SLO) - http://www.myspace.com/insaneslo
Børedøm (D-beat Crust'n'roll, AUT) - http://boredomoverall.blogsport.de/
Pianoearthquake (Screamo, ITA) - http://www.myspace.com/pianoearthquake
Koromač (Metal Punx, SLO) - http://www.myspace.com/koromac

 


« nazaj