Novice

Nova plošča domačih noiserjev Nikki Louder tik pred izidom

Hrupni noiserockerji Nikki Louder bodo v torek, 3. maja 2011 izdali svojo drugo dolgometražno ploščo poimenovano ”Our World Died Yesterday”, ki bo izšla v sodelovanju treh domačih neodvisnih založb - Moonlee Records, Cheap Tunes Records in Založbo Radio Študent. Še pred uradnim izidom Nikki Louder pripravljajo promocijski koncert nove plošče, ki bo v petek, 29. aprila 2011 v Menzi pri koritu v Ljubljani.

Nikki Louder so se na glasbeni zemljevid postavili z odličnim prvencem "Alain, I’m Sorry", ki je s svojo udarnostjo in izvirnostjo presenetil marsikaterega glasbenega navdušenca. Tudi z novo ploščo poimenovano ”Our World Died Yesterday”, ki je še intenzivnejša in hrupnejša od svoje predhodnice, so Nikki Louder odlično zaobjeli svoj ustvarjalni moment. Nov material v vsej svoji veličini ponuja tisto, v čemer je bend najboljši – rešetanje poslušalca s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ter ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Navkljub hardcore/math-core/noise kaosu, ki je izrazit tudi v njihovih surrealnističnih besedilih, je namreč album glasbeno lepo zaokrožen, zveni kompaktno in ponuja edinstveno poslušalsko izkušnjo. Kajti prav na tej točki se pogosto spotaknejo številni bendi, ki poskušajo združiti toliko raznovrstnih vplivov. Nikki Louderjem to odlično uspeva.

Plošča ”Our World Died Yesterday” bo izšla v sodelovanju Moonlee Records, Cheap Tunes Records in Založbo Radio Študent. Tako kot njihov prvenec bo plošča izdana v vinilnem LP formatu, kateremu bo priložen tudi CD. Album lahko v celoti preslušate na naslovu:
http://moonleerecords.bandcamp.com/album/tango-revolucioner, kjer lahko ploščo v digitalnem formatu tudi nabavite. Plošče v fizični obliki lahko naročite preko emaila založbe:
mirkich@moonleerecords.com.

www.moonleerecords.com
moonleerecords.bandcamp.com
nikkilouder.bandcamp.com

(medijsko obvestilo Moonlee Records)


« nazaj