Kolumne

Are You Experienced?

Naslovno vprašanje bi Jimi Hendrix naslovil bratom in sestram, ki so sestavni del vesoljne Matere Cerkve, katere Božji predstavnik na Zemlji je Papež, s sedežem v Rimu, pardon Vatikanu. Zanimalo bi ga, kakšne so njihovne seksualne izkušnje z različnimi spoli, kakšno je njihovo sobivanje v različnih družinskih skupnostih in kako so sami odraščali in kako sami vzgajajo otroke. Ker vsi živijo popolno družinsko življenje, v katerem so dovoljeni (za naše dobro seveda) samo spolni stiki s cerkveno poročenim zakoncem in to le z namenom spočetja novega življenja, bi bili odgovori podobni odgovorom ekonomistov, ki častijo vseobsegajoči in vseurejajoči Prosti trg. Vse deluje popolno, če ni motenj. Bratje in sestre, ki so v zvezi z Bogom, so iz vprašalnika izvzeti. Njihovo razdajanje je na višjem nivoju.
Ko tako ugotovimo, da obstaja popolno življenje v družinski skupnosti očeta, matere in otrok, seveda v tem vrstnem redu, je edino normalno (sic) in logično, da se vsi zavzemamo za ta ideal. In če si bomo res vsi to želeli, bomo tudi vsi tako živeli. To ve že vsak otrok. Vse, kar torej odstopa od tega ideala, je popolnoma nepotrebno in škodi najprej tistim, ki tako živijo, nato pa še celotni družbi, ki to nemo opazuje in s tem kaže svojo brezbrižnost. Na srečo se vedno najde dovolj pokončnih mož in njihovih žena, ki jim ni vseeno, da stopijo skupaj in zaženejo širšo družbeno akcijo.
Vemo, da Hudič ne počiva in da na vsakem koraku skuša spodbuditi pregrešno poželenje. Sili v nas greh, postajamo sebični, ne menimo se za sosede. Nekatere reveže je tako zmešal, da ne ločijo več med spoli, tako da so našli svoje zadovoljstvo in uteho v pripadnikih istega spola. To je seveda žalostno, vendar tukaj tudi ljudje dobre volje ne moremo veliko pomagati. Lahko jim samo s toplo ljubečo krščansko besedo razložimo, v kakšni zmoti živijo in da Bog ni tako načrtoval človekovega življenja. Nenazadnje je Bog ustvaril seks z določenim namenom in to je razmnoževanje njemu ljube človeške vrste. In takšni odnosi med osebami istega spola niso Bogu prav nič všeč. In dokler se zavedajo, da živijo v grehu, ter svoj greh ne širijo izven štirih stena svojega doma, družba še lahko normalno funkcionira. Ljudje so pač bolni, torej ne smejo širiti svoje bolezni med ljudi.
Razumljivo, da otroci pri bolnikih nimajo kaj početi. Otroci so najbolj ranljiva bitja, dojemljiva za različne vplive. Zlahka se nalezejo greha, če niso v varnih rokah staršev (starša sta vedno dva, ednina ne obstaja) ali dušnih pastirjev. Če je slučajno kdo od bolnih oseb slučajno spočel otroka, je edino pravilno, da ga prepusti v oskrbo predstavnikom zdrave družbe. Z ljubeznijo in vso potrebno pozornostjo bodo vzgojili malčke v odgovorne državljane in ljubeče vernike.
Verjetni referendum o družinskem zakoniku bo odgovoril na vprašanje, ali Slovenci želimo živeti v makro verziji oddaje Na zdravje ali nam je bližje usoda Sodome in Gomore. Razmislite, še je čas, da stopimo skupaj!

PS: Besedo Bog lahko v zgornjem besedilu zamenjate z naravo. Dobili boste enak rezultat.

« nazaj