Intervjuji

The Canyon Observer

The Canyon Observer je novo ime na domači glasbeni sceni. Gre za mlado, a obetavno petčlansko ekipo iz Ljubljane, ki se je v teh dneh predstavila s svojim prvim EP-jem Chapter I: The Current of Her Ocean Brings Me to My Knees, o katerem ste lahko že brali na teh straneh. Več o samem bendu nam je v nadaljevanju povedal basist Niki Franko.

Za začetek se prosim malo predstavite. Kdo so The Canyon Observer, kako ste se našli in koliko časa že delujete?
TCO smo Gašper Letonja in David Videnšek na kitarah, Nik Franko na basu, Sašo Paljk za bobni in naš slavček Matic Babič.V bistvu nas je lansko leto povezal David, natose nam je marca letos pridružil še Gašper in takrat smo začeli redno delovati in ustvarjati bolj resno.

Je pred tem kdo od vas nabiral kilometre v kakem drugem bendu?
Nekateri jih še kar nabiramo. Matic je vokalist še v skupini Gonoba, Gašper je basist pri skupini Uroš, jaz sem pa še basist pri skupini BobenBassPaAnanas, David je pa imel že prej bende kot so bili Colddew in ne vem še kaj.

Zunaj imate svežo novo ploščo Chapter I: The Current of Her Ocean Brings Me to Her Knees. Kakšni so občutki?
Recimo, da smo zadovoljni z izdelkom, ampak ob enem pa tudi malo razočarani, ker bi si mogoče lahko vzeli več časa za samo snemanje in potem post produkcijo. Na koncu je prišlo do tega, da so bili posnetki v miksanju in masteringu slabe tri dni, ampak ne glede na to je zadeva izpadla dobro, za kar gre ogromna zahvala Plueg-u!

Koliko časa je plošča nastajala?
Določene ideje so bili "posnete" decembra 2010. Ampak kot sem že prej omenil smo začeli ustvarjati marca 2011, tako da smo v relativno kratkem času naredili te štiri komade in jih posneli in upali na najboljše.

Kaj pa sporočilnost? Kako to, da niste EP-ju priložili tekstov?
N: Glavni deli besedil so naslovi komadov in všeč nam je ideja, da si poslušalec sam interpretira našo glasbo.

Te dni ste se vrnili iz vaše prve balkanske turneje. Kako je bilo? Kake zanimive prigode?
Jih je blo kar precej. Ampak najbolj odmevno bi lahko bilo zagrebško mečevanje s kozarci v katerem sem si jaz prisvojil šest šivov na levem palcu. Zanimivo je bilo tudi v Kyustendilu (Bolgarija), kjer so nas sprejeli kot nekakšne zvezde. Ob koncu koncertov sta bobnarja (Y in TCO) za enega novopečenga fena, podpisala svoji palčki. Nasplošno smo kar zadovoljni s turnejo, edino rahlo razočarani nad samo organizacijo in promocijo po klubih, ki je zelo slaba oz. je v določenih sploh ni bilo.

Kaj sledi, sedaj ko imate plato zunaj in je turneja za vami?
Do konca leta nas čaka še približno sedem koncertov, vmes pa že delamo na novem materialu (en delček je že možno slišat na koncertih) več pa bomo predstavili na koncertu v Gala hali 22.12.2011. Aprila imamo v planu krajšo turnejo po Evropi (Češka, Slovaška …), poleti pa posnet material za nov EP, ki bo nekakšen uvod v album, ki ga načrtujemo za jesen 2013.


« nazaj